Bli medlem i Clio

– webbshopen/bokklubben för alla historieintresserade, utan köptvång och medlemsavgift!

Bli »digital« medlem så får du:

  • köpa Lennart Pehrsons kritikerrosade trilogi om svenskarna i USA – Den nya världen, Den nya staden och Den nya tiden – för ett fantastiskt specialpris: 449 kr
  • köpa Börja forska kring ditt hus och din bygd för bara 99 kr
  • helt utan kostnad, den digitala medlemstidningen Clio – historiska boknyheter, nio gånger om året (i pdf-format via ett nyhetsbrev)
  • tillgång till vår webbplats www.clio.se där du kan köpa hundratals böcker inom historia och närliggande ämnen, däribland böcker om släktforskning (se Ämnesområden i vänsterspalten)
  • inbjudningar till författarkvällar, utflykter, medlemsresor m.m.

Trilogi om utvandringen till Amerika till ett oslagbart pris!


 
DEN NYA VÄRLDEN, DEN NYA STADEN, DEN NYA TIDEN
av Lennart Pehrson,

De allra flesta som släktforskar vet eller upptäcker snart att de har släktingar i USA. Lennart Pehrson har i sin kritikerrosade trilogi mästerligt skildrat Amerikas historia ur ett svenskt perspektiv och hans berättelse om den svenska emigrationen till landet i väster spänner över fyrahundra år.

Efter ett misslyckat försök att etablera en koloni på 1600-talet bröts ändå inte kontakterna, men först under 1800-talets senare del påbörjades den stora emigrationen, då en femtedel av Sveriges befolkning flydde undan svält och umbäranden. Vid förra sekelskiftet var Stockholm den enda stad som hade fler svenska invånare än Chicago och ett arbete i den amerikanska storstaden som hembiträde kunde framstå som ett liv i frihet för en inflyttad svensk piga. Många svenskar fortsatte också västerut, för att söka lyckan som guldgrävare eller i filmbranschens Hollywood.

I detta blivande standardverk varvar Pehrson med smittande entusiasm de stora
händelserna med enskilda människoöden på ett väl avvägt sätt.

Rikt ill. i färg och sv/v Inb. 490+478+480 sid. Albert Bonniers förlag.

Utan extra kostnad: Clios uppskattade medlemstidning

CLIOTIDNING I PDF-FORMAT

Clio – historiska boknyheter har i snart trettio års tid hjälpt historieintresserade att hålla sig à jour med vad som utkommer inom ämnet historia/kulturhistoria. Tidningen ger en god överblick över vilka böcker som ges ut och här finner du även många titlar som kan vara svåra att upptäcka på egen hand.

I varje nummer presenteras en huvudbok utförligt av en välrenommerad skribent. Utöver den erbjuds du ytterligare cirka 30-40 böcker, från olika förlag och i varierande prislägen. Bland böckerna finner du specialstudier, biografier, essäsamlingar, referenslitteratur men även illustrerade praktverk.

Specialerbjudande: Börja forska kring ditt hus och din bygd

Börja forska kring ditt hus och din bygd
av Per Clemensson, Kjell Andersson

Att forska kring sitt hus eller sin hembygd kan vara minst lika spännande som att forska om sin släkt. Tack vare det rika
källmaterial som finns att tillgå i Sverige är det fullt möjligt att få svar på frågor som: Vilka har bott i det här huset före mig? Går det att hitta information om den brukslänga där morfar föddes? Hur såg det ut i byn X före skiftet? I boken visar Per Clemensson, arkivarie, och Kjell Andersson, journalist och historiker, var man kan hitta allt ifrån lantmäterikartor och ritningar, till bouppteckningar och syneprotokoll för soldattorp. Mycket material finns i databaser och på Internet, men ofta behöver man själv uppsöka arkiv, museer och bibliotek för att hitta svaren i originalhandlingarna. Rikt ill. i färg och sv/v Inb. 144 sid. Natur & Kultur.

Om du inte vill köpa »Pehrsontrilogin«, utan enbart få Clios nyhetsbrev (med Cliotidningen) klicka här för att registrera dina uppgifter (och du kan sedan handla vilka böcker du vill från Clio, se t.ex. Släktforskning i vänsterspalten). Och om du har några frågor, maila gärna till clio@clio.se.


Personinformation

Ja, jag vill bli digital medlem och har tagit del av   Så här fungerar Clio. Jag beställer »Pehrsontrilogin« för enbart 449 kr och får Clios nyhetsbrev med boktips, inbjudningar till författarkvällar, resor m.m. till min (ovan angivna) e-postadress. Nio gånger om året innehåller nyhetsbrevet en länk till tidningen Clio Historiska Boknyheter i pdf-format. GRATIS! UTAN KÖPTVÅNG! INGET ÅTAGANDE!

Hur fick du kännedom om Clio?
Förnamn: *
Efternamn: *
Gatuadress: *
Postnummer: *
Ort: *
E-post: *
Mobiltelefon:(för SMS-avisering)
Personnummer:-

Dina val


Porto- och expeditionsavgift 39:- tillkommer (95:- till utlandet). Erbjudandet gäller endast om ingen annan i ditt hushåll är medlem.