Välkommen att bli medlem i Clio

– bokklubben för alla historieintresserade, utan köptvång och medlemsavgift!

När du blir medlem så får du:

  • köpa ett bokpaket för bara 89 kr innehållande två böcker och om du önskar Svenskt ortnamnslexikon till ett fantastiskt specialpris samt en premie utan extra kostnad
  • Clio – historiska boknyheter, vår uppskattade medlemstidning, hem i brevlådan nio gånger om året utan extra kostnad. I den presenterar vi väl utvalda böcker inom ämnet historia
  • inbjudningar till författarkvällar, utflykter, medlemsresor m.m.

Börja med att välja ett av bokpaketen nedan, kryssa för din välkomstpremie och fyll därefter i din anmälan.

(Om du vill kan du, utan att välja något paket, i stället bli »digital medlem« utan åtaganden. Då får du Cliotidningen i pdf-format, via ett nyhetsbrev. Registrera dina uppgifter här.)


Paket 1. Globalhistoria ur nytt perspektiv
Sidenvägarna har kallats för den viktigaste historiebok som utkommit de senaste decennierna. Och det är inte så konstigt för i Peter Frankopans världshistoria är utgångspunkten inte som den västerländska traditionen bjuder Europa, utan civilisationernas korsvägar i Centralasien och Mellanöstern.
     Ett globalt perspektiv bjuds vi även på i Klimatet och människan där Fredrik Charpentier Ljungqvist belyser hur drastiska klimatförändringar påverkat allt från dynastiers fall till judepogromer och häxprocesser. Det här är en bok som även den har alla chanser att bli ett standardverk!


Paket 2. I grammatikens och erotikens värld
Två riktigt läsvärda och sobert formgivna böcker om antikens Grekland och Rom!
     »Så roligt! Så kunnigt! Så spännande!« utbrast Expressen när de recenserade Grekisk eros. Här berättar Eva-Carin Gerö, professor i antik grekiska, om grekernas syn på allt från passion och normer, till prostitution och sexleksaker.
     Har man kunskap i latin får man omedelbart tillgång till den romerska världen under antiken. Latin – En introduktion är perfekt för självstudier, med grammatik, uttal, ordkunskap och kulturhistoriska avsnitt om romarriket. Passar både nybörjaren och den som vill fräscha upp gamla kunskaper.

Paket 3. Krigare, völvor och gudar
Vikingatiden upphör aldrig att fascinera, och två som har mycket att berätta om epoken är Dick Harrison och Kristina Ekero Eriksson. I Vikingaliv följer de tio kvinnor och män från järnåldern, och täcker på så sätt stora delar av vikingarnas historia, från plundringståg, handel och runristning, till vardagsliv, riter och tro.
     Om deras rika mytologi handlar den roliga uppslagsboken Nordisk mytologi från A till Ö som är full av dramatik och svek – precis som den nordiska sago- och gudavärlden. Kunnigt och lättillgängligt presenterar Katarina Harrison Lindbergh myternas rika persongalleri och begreppsvärld.


Välj ditt bokpaket:

Utan extra kostnad: en premie!

CLIOKASSEN I TYG
37,5x40 cm

Clios praktiska tygkasse i bomull rymmer en A4-pärm – och böcker! Måtten är 38 x 42 cm.

Specialerbjudande: Svenskt ortnamnslexikon för enbart 395 kr!

SVENSKT ORTNAMNSLEXIKON
av Mats Wahlberg (red.),

»Ett alltigenom sakligt och vederhäftigt uppslagsverk, ... magisk läsning!« SvD

Svenskt ortnamnslexikon är en verklig guldgruva för den språkhistoriskt intresserade. Den innehåller omkring 6 300 artiklar som behandlar samtliga namn på landsdelar, landskap, län, socknar, städer och kommuner. Även flera kända sjöar, åar, öar och fjäll finns upptagna. Alla artiklar innehåller information om lokalisering, äldre namnbelägg och namntolkningar, och många rymmer dessutom intressanta och roliga kringfakta som gör att man lätt uppslukas vid läsningen.

Personinformation

Ja, jag har tagit del av   medlemsreglerna och vill bli medlem i Bokklubben Clio. Jag har valt ett bokpaket (med två böcker) för 89 kr och en premie utan extra kostnad.

Hur fick du kännedom om Clio?
Förnamn: *
Efternamn: *
Gatuadress: *
Postnummer: *
Ort: *
E-post: *
Mobiltelefon:(för SMS-avisering)
Personnummer:-

Dina val


Porto- och expeditionsavgift 39:- tillkommer (95:- till utlandet). Erbjudandet gäller endast om ingen annan i ditt hushåll är medlem.