Tips & evenemang


Georgien – från dåtid till nutid med Hans Gunnar Adén

Specialresa för Clios medlemmar 11–18 september

Transsylvanien

Vår resa till Georgien i april blev snabbt fullbokad så därför har vi satt in en extra resa som går av stapeln 11–18 september. Det är exakt samma resa, till samma pris och Hans Gunnar Adén kommer även att leda denna resa.

2019 års Clioresa går till ett litet naturskönt land med en lång historia: Georgien – ett land som under fredstid för tankarna till sagans »tusen och en natt« med magnifika historiska byggnader och rik kultur, men på grund av sitt geopolitiska läge också varit en riktig »krutdurk« sett ur ett historiskt perspektiv.

Vår ciceron, Kaukasienkännaren Hans Gunnar Adén, ser fram emot att få visa oss sina smultronställen i Tbilisi, och landets mest kända sevärdheter, som till exempel den världsarvslistade forna huvudstaden Mtscheta och den fascinerande grottstaden Uplistsiche. Vi får också njuta av den georgiska mattraditionen och de goda vinerna.

Välkommen med på en resa där vi upplever både dagens och historiens Georgien – en resa där i princip allt ingår, de flesta måltider och till och med dricks!

Hans Gunnar Adén är en av Sveriges främsta Kaukasien- och Rysslandskännare. Han har på nära håll följt utvecklingen i södra Kaukasien då han under åren 2006–2010 var Sveriges ambassadör i Georgien, Armenien och Azerbajdzjan, en tidpunkt då länderna fortfarande kämpade med sin svåra omvandlingsprocess från diktatur till demokrati efter Sovjetunionens fall. Hans Gunnar Adén har ett förflutet inom Östekonomiska byrån, Handelsdepartementet, OECD, UD och som munk. År 2017 utkom hans bok Brev från en klostercell.

Läs mer om resan i detta reseprospekt i pdf-format.

Boka resan direkt på Gränslösa resors webbplats där du även hittar ytterligare information.