Tips & evenemang


Välkomna att lyssna på Cliopodden!

I maj 2018 släpptes de tre första avsnitten av den nya podcasten Cliopodden. ”Det finns ett omättligt intresse för historia”, säger programledaren Bo Eriksson.

Bokklubben Clio och sajten Historievärlden ligger bakom den nya satsningen Cliopodden. I varje avsnitt samtalar historikern och författaren Bo Eriksson med en historiker- eller författarkollega.

– Det finns ett omättligt intresse för historia som vi vill ta vara på. För den som vill hänga med i de historiska trenderna och fördjupa sina kunskaper är Cliopodden ett givet val. Fokus i programmet är förutom historia, böcker. Det kommer ut så mycket bra och spännande böcker om historia. Vi finns för dem som tycker att historia är både roligt och viktigt! säger Bo Eriksson.

– För oss på Bokklubben Clio var det ett naturligt steg att ta. Fokus i programmet är ju historia och böcker, och Clio har i över 30 år vaskat fram guldkornen i historieutgivningen, säger Annika Törnquist, ansvarig för bokklubben.

Avsnitten är cirka en halvtimme långa.

Länkar till avsnitten:

Avsnitt 1. Svante Nordin om Hitlers München
Avsnitt 2. Lars Magnusson om Finanskrascher
Avsnitt 3. Kent Andersson om Völvor, krigare och vanligt folk
Avsnitt 4. Kristina Ekero Eriksson om Gamla Uppsala – människor och makter i högarnas skugga
Avsnitt 5. Jenny Björkman och Bo Eriksson tipsar om sommarläsning
Avsnitt 6. Magnus Västerbro om Svälten
Avsnitt 7. Karin Hassan Jansson och Jonas Lindström om Horet i Hälsta.
Avsnitt 8. Dominic Ingemark om Väggarnas vittnesbörd

Cliopodden hittar du även »där poddar finns« (t.ex. via apparna Podcaster, Soundcloud eller Acast på din telefon eller via dessa länkar: Podcaster, Soundcloud eller Acast ).

Om Historievärlden

På Bo Erikssons historiesajt Historievärlden går det att ta del av recensioner av nyutkommen historisk litteratur och essäer på temat vetenskap och historia.